ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ

Όλα τα χαρακτηριστικά του Έλληνα οπαδού

Όλα τα χαρακτηριστικά του Έλληνα οπαδού

Η παρουσία μου σ’ αυτό το site από την πρώτη στιγμή ήταν η ίδια. Γράφω όταν έχω κάτι να γράψω, κάτι να πω, κάτι να βγει από μέσα μου και όχι απλά για να γράψω. Οι περισσότεροι σίγουρα δεν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά αυτό δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να γράψω αυτά που θέλω. Η […]

Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο…

Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο…

 Το ανανεωμένο superbasket.gr είναι εδώ… Ταλαιπωρία τέλος, για σας και για μας… Αλλά μέσα από τις δυσκολίες, μαθαίνεις να βελτιώνεσαι και να προχωράς… Επιστρέφουμε δριμύτεροι, με ειδήσεις, σχόλια, συνεντεύξεις, αφιερώματα, ξεχωριστές φωτογραφίες… Για το πιο όμορφο άθλημα του κόσμου. Το μπάσκετ. Και φυσικά το αγαπημένο σας live από όλες τις εθνικές κατηγορίες, που έκανε αισθητή […]

Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο

Ξαφνικά όλη η Ελλάδα ανακάλυψε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ολοι τώρα εμφανίζονται ως οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στον Γιάννη και την οικογένειά του. Γέμισε ευεργέτες η Ελλάδα, ειδικά τώρα που έγινε ντραφτ και επελέγη στο νούμερο 15.

Ποιο μπάσκετ; Γουσου και κρίκετ…

Αλλο πράγμα η οικονομική κρίση και άλλο η απουσία σωστής κρίσης… Διότι το ένα δεν μπορεί να φέρνει το άλλο. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση του Γιάννη Ιωαννίδη, το ένα μπορεί να αποτελέσει μια χαρά δικαιολογία για το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει.

Η εντολή Σαμαρά στον Ιωαννίδη…

Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, όμως η αλήθεια είναι πάντα μία. Ε, στην περίπτωση της επιπλέον χρηματοδότησης προς τον αθλητισμό, χρειάστηκε να βάλουν το χέρι τους σημαντικά κυβερνητικά στελέχη, μα πάνω απ' όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Ο Σόφο, ο Θανάσης, ο Γιάννης…

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης γεννήθηκε Ελληνας, είναι Ελληνας και η Ελλάδα είναι υπερήφανη γι αυτόν… Και μακάρι στο μέλλον να βρεθούν κι άλλοι πολλοί σαν κι αυτόν, όχι μόνο να παίξουν στην Εθνική, αλλά και να αισθάνονται Ελληνες…

Στη Ρόδο υπάρχει αξιοπρέπεια…

Η αξιοπρέπεια πήρε τη θέση που της αξίζει, γι αυτό και όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παράγοντες του Διαγόρα Ρόδου… Διότι προτίμησαν το δρόμο της αλήθειας και όχι του ψέμματος, σε μια εποχή που η κοροϊδία μοιάζει με εύκολη και…. αποδεκτή από πολλούς παράγοντες λύση.

Ένα επίκαιρο ποίημα 100 ετών…

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καιρό να τα πούμε. Και τι να πούμε άλλωστε; Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι τόσα πολλά και γίνονται τόσο γρήγορα που πραγματικά είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσεις.

Είναι μαγκιά να διορθώνεις ένας λάθος…

Το ότι έγινε λάθος είναι ξεκάθαρο. Ομως το μεγαλύτερο λάθος είναι να μην γίνει άμεσα η διόρθωση. Και θέλω να πιστεύω ότι η ΕΟΚ θα το ξανασκεφτεί και θα αλλάξει την απόφαση για την τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων στις γυναίκες.

Οι Λιθουανοί μας δίδαξαν πολλά…

Βλέποντας το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας στη Λιθουανία σκέφτηκα διάφορα. Αγωνιστικά και μη. Σκέφτηκα τι θα γινόταν αν είχαν μπει οι βολές με τους Γάλλους, αν δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών, αν… Πολλά αν, χωρίς μεγάλη σημασία.

Φωτεινό παράδειγμα ο Ξανθόπουλος

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος παντρεύτηκε πρόσφατα και ετοιμαζόταν για τον μήνα του μέλιτος. Ομως διακοπές δεν πρόκειται να κάνει. Τον πήρε τηλέφωνο ο Ηλίας Ζούρος και του εξήγησε ότι τον έχει ανάγκη για τις προπονήσεις της Εθνικής. Και αμέσως ο 27χρονος γκαρντ δέχθηκε την πρόσκληση και από την Τετάρτη μπαίνει στα βάσανα της προετοιμασίας. Η ποιοτική επαφή με την οικογένειά του περνάει σε δεύτερη μοίρα.

1 2 3 4