Skip to main content

Γιαπλές: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τη Μακάμπι»

Για τις μονομαχίες του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι, για τα Play Offs της Euroleague, αλλά και την πορεία της ομάδας του, μίλησε στο EOK WEB Radio ο προπονητής των Τρικάλων Basket, Θανάσης Γιαπλές.

Αναλυτικά ο Γιαπλές μίλησε:

Για το ματς με τον Βίκο Ιωαννίνων: «Παίζουμε εκτός έδρας και με μια απ’ τις καλύτερες ομάδες για το επίπεδο της κατηγορίας. Είναι αυτό που λέμε συνήθως εμείς οι προπονητές, ότι πρέπει να ελέγξεις το ρυθμό. Να μην κάνεις πολλά λάθη, να μη χάσεις τα ριμπάουντ. Νομίζω ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά, αυτό που θα μετρήσει είναι η ψυχολογία και η ετοιμότητα στα συγκεκριμένα 40 λεπτά».

Για την έδρα: «Η έδρα μπορεί να παίξει και θετικό ρόλο για την ομάδα που παίζει στην έδρα της, όμως μπορεί και αρνητικό όταν αισθανθεί πίεση ότι ίσως χάσει, να γυρίσει μπούμερανγκ. Γενικά όμως νομίζω η έδρα δίνει αβαντάζ στην ομάδα που παίζει εκεί».

Για τον ένα μήνα που βρίσκεται στην ομάδα: «Ο προηγούμενος προπονητής, ο Χάρης Φόρος, έκανε πολύ καλή δουλειά και η ομάδα ήταν ήδη σε υψηλό επίπεδο. Αυτό που μπορείς να αλλάξεις σε τόσο μικρό διάστημα και ειδικά στο τέλος της περιόδου είναι λίγο η ψυχολογία, δε μπορείς να κάνεις θεαματικά πράγματα. Αυτό που βρήκα εδώ ήταν μια ομάδα με αρχές, γυμνασμένη, σε πολύ καλό επίπεδο. Σίγουρα όμως δεν είναι το φαβορί σε αυτήν την κατηγορία, θεωρητικά πάντα, γιατί τα φαβορί είναι πάντα στη θεωρία. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να είναι σε υψηλές θέσεις».

Για το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια εξαιρετική σεζόν στην Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τη Μακάμπι, παρ’ όλο που αντιμετωπίζει προβλήματα με την έδρα. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει σίγουρα το προβάδισμα σε ένα ΟΑΚΑ που θα είναι γεμάτο και “φλεγόμενο”. Πρέπει να καταφέρει να ελέγξει Η Μακάμπι έχει δύο σούπερ γκαρντ, τον Λορέντζο Μπράουν και τον Ουέιντ Μπάλντουιν και υπάρχει και το πιθανό miss-match στο “3” του Μπόνζι Κόλσον με τον Μάριους Γκριγκόνις. Εκεί νομίζω ότι ίσως ο Ιωάννης Παπαπέτρου σήμερα (23/04), αλλά και γενικά στη σειρά των παιχνιδιών, θα είναι καθοριστικός. Αν καταφέρει να ελέγξει αυτά ο Παναθηναϊκός, έχει την πρώτη τύχη».