Skip to main content

Euroleague – Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ

Με έξι αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Euroleague και τα βλέμματα ολόκληρης της μπασκετικής Ευρώπης είναι στραμμένα στο ΣΕΦ και στο «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (19:45).

Πάντα οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, πόσο μάλλον απόψε, καθώς ο νικητής θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, όχι μόνο για την παρουσία του στην πρώτη εξάδα (και την πρόκριση στα Play Offs χωρίς να… μπλέξει με την διαδικασία του Play In tournament), αλλά και για την τετράδα, που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας, ενόψει της επόμενης φάσης.

Από την μία ο γηπεδούχος Ολυμπιακός, που με ρεκόρ 17-11 γνωρίζει πως με νίκη, όχι μόνο πιάνει στην βαθμολογία τον Παναθηναϊκό, αλλά τον βάζει και από… κάτω, καθώς έχει υπέρ του και το «διπλό» του ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, που αν φύγει με νίκη από το ΣΕΦ, ξεφεύγει με +2 από τον «αιώνιο» αντίπαλο και θα κρατά γερά στα χέρια του την πρώτη τετράδα, πέντε στροφές πριν το φινάλε της regular season.

Στον αγωνιστικό τομέα, αμφότερες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προβληματίζεται με τους τραυματίες Γουόκαπ – Γουίλιαμς Γκος και Λαρεντζάκη, οι οποίοι χαρακτηρίζονται αμφίβολοι, ενώ εκτός, φυσικά, παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν, στερείται για ακόμα ένα ματς τις υπηρεσίες των Βιλντόσα και Αντετοκούνμπο.

Το ματς του ΣΕΦ, όμως, δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον της πρώτης ημέρας της 29ης αγωνιστικής. Την ίδια ώρα με την αναμέτρηση του ΣΕΦ, η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Βαλένθια και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και παράλληλα το.. στραβοπάτημα ενός εκ των δύο «αιώνιων». Στις 20:00 ο Ερυθρός Αστέρας παίζει ίσως το τελευταίο του… χαρτί για τα Play In απέναντι στην Μακάμπι, η οποία έχει τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους», ενώ στις 21:00 η ουραγός Άλμπα υποδέχεται την Μονακό. Σπουδαίο παιχνίδι έχουμε και στην Βαρκελώνη (21:30), εκεί που η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Παρτιζάν, με τους γηπεδούχους να θέλουν να παραμείνουν σε θέση… οδηγού για την τετράδα και οι φιλοξενούμενοι παλεύουν για την 10άδα, ενώ την ίδια ώρα, στην Βιτόρια, η Μπασκόνια υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, στην μάχη  για μία θέση στο Play In tournament.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

19:45 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

19:45 Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια

20:00 Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ

21:00 Άλμπα Βερολίνου – Μονακό

21:30 Μπαρτσελόνα – Παρτιζάν

21:30 Μπασκόνια - Αρμάνι Μιλάνο