Skip to main content

«Οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Έντι Ταβάρες»

Έντι Ταβάρες και Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν βρει την «χρυσή τομή» για την ανανέωση της συνεργασίας τους, κάτι που σημαίνει πως το μέλλον του «γίγαντα» από το Κάπο Βέρντε στους Καστιγιάνους παραμένει αβέβαιο.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται εδώ και καιρό σε συζητήσεις, όμως το οικονομικό χάσμα που τις χωρίζει είναι μεγάλο. Και αυτό γιατί η Ρεάλ φτάνει μέχρι τα 3,5 εκ τον χρόνο μεικτά, καθώς για να το υπερβεί χρειάζεται η απαραίτητη έγκριση του προέδρου του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, την ώρα που ο παίκτης θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του… Σλούκα, διεκδικώντας ένα «καθαρό» ποσό πάνω από 3 εκ ευρώ.

Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμα της η «AS», η οποία και περιγράφει την κατάσταση:

"Ο Ταβάρες θέλει ένα συμβόλαιο στο επίπεδο της αγοράς, στο οποίο ηγέτες όπως ο Σλούκας έχουν υπογράψει αυτό το καλοκαίρι για περισσότερα από τρία εκατομμύρια καθαρά. Ίσως είναι μια αγορά που εκτοξεύεται στα ύψη, και σίγουρα στα 31 του και στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του ο Ταβάρες θα θυσίαζε μισθό με αντάλλαγμα περισσότερα χρόνια στο συμβόλαιό του, αλλά ακόμα και με αυτή την ευελιξία οι θέσεις και των δύο δεν πλησιάζουν, υπάρχει μια αισθητή διαφορά χωρίς σημάδια επίλυσης.

Παρά το ενδιαφέρον μιας ομάδας από το NBA και πολλών κορυφαίων συλλόγων της EuroLeague -όπως του Παναθηναϊκού, που έκανε δημοσίως γνωστό πως θέλει να τον υπογράψει-, ο Ταβάρες θέλει να συνεχίσει στην Μαδρίτη. Όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του και θέλει να εκτιμηθεί για αυτό που είναι, ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στην Ευρώπη. Το buy-out του είναι μεγάλο και ο παίκτης δεν σκέφτεται να φύγει από τη Ρεάλ το φετινό καλοκαίρι. Ούτε και το θέλει, αν και σε 11 μήνες θα είναι ελεύθερος (σσ. έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024)".