Skip to main content

Shot Clock: Κέρδισε την 5η θέση και τώρα Βαρκελώνη

Το «Shot Clock» γράφει για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, που τον στέλνει πάνω στην Μπαρτσελόνα, στον δρόμο για το Final Four του Βερολίνου

Η τελευταία αγωνιστική στην regular season της Euroleague ήταν ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα έλεγε κανείς ότι θα αποτελέσουν δύο εκ των τεσσάρων ομάδων που θα απαρτίσουν το final4, αλλά και αυτό που θα έκρινε την πέμπτη θέση. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα με την νίκη του απέναντι στην Φενέρ έκλεισε την κανονική διάρκεια με πέντε σερί νίκες και ταυτόχρονα εξασφάλισε την 5η θέση, η οποία τον οδηγεί με μειονέκτημα έδρα αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα στον πρώτο γύρο των playoff.

Στο preview της αγωνιστικής ένα από τα σημεία τα οποία αναφέραμε προκειμένου ο Ολυμπιακός να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, ήταν ότι η ομάδα του coach Μπαρτζώκα  θα πρέπει να μειώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού μιας και η Φενέρ σκοράρει περίπου 7π μ.ο παραπάνω. Το τελικό 69-69 στην κανονική διάρκεια (84-81 παράταση) αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που ήθελε να πετύχει. Πάμε να δούμε τι χρειάζεται να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι.

 Η μάχη των rebound και ο Παπανικολάου

Όπως αναφέραμε και στο preview, η παρουσία του Παπανικολάου στο 4 με ένα χαμηλότερο σχήμα κάνει τον Ολυμπιακό να μπορεί να παίξει με αλλαγές αλλά χάνει στα rebound. Έτσι και έγινε. Η ομάδα του Πειραιά για ακόμα ένα παιχνίδι έχασε την μάχη των rebound αλλά ταυτόχρονα κέρδισε από τα λάθη της Φενέρ. Η περιφέρεια του Ολυμπιακού οδήγησε τα γκαρντ της Φενέρ Καλάθη,Χέις και Ντόρσει σε 4,4 και 1 λάθη αντίστοιχα την στιγμή που έχουν 1.5 λάθοι μ.ο ο καθένας. Τα λάθη της Φενέρ σε συνδυασμό με τον χαμηλό ρυθμό που επέβαλαν οι ερυθρόλευκοι ήταν δύο από τα στοιχεία που συνέβαλαν στην νίκη.

Ο Ολυμπιακός κρατάει την παρουσία των Σίκμα-ΜακΚίσικ

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε κακή βραδιά τον Πίτερς (1/6 σουτ) και στις δύο πλευρές του παρκέ κλήθηκε να ρίξει στο παρκέ τον Σίκμα. Ο Αμερικανός με εξαιρετική παρουσία τόσο επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές που συνέβαλαν στο να περιορίσουν την Φενέρ στη ρακέτα. Από την άλλη ο Σακίλ ΜακΚίσικ συνείσφερε από τον πάγκο 12 πόντους  αποτελώντας τον 2ο σκόρερ των ερυθρόλευκων. Και οι δύο παίκτες παρόλο που έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής έδειξαν ότι είναι έτοιμοι και αν χρειαστεί μπορούν να κάνουν το step up στην κρίσιμη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο κρίσιμος και καθοριστικός Κάνααν

Το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο βλέποντας την Φενέρ να χτίζει από νωρίς μια διαφορά 10 πόντων, ήταν αυτό που έκανε τον Κάνααν να αναλάβει δράση. Με 4/5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο ήταν αυτός ο οποίος κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός που σκόραρε πίσω από την γραμμή των 6.75μ στο πρώτο ημίχρονο (0/7 η υπόλοιπη ομάδα). Ο coach Μπαρτζώκας επέλεξε να κλείσει το ματς χωρίς τον Κάνααν. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη παράταση, ο Κάνααν πάτησε παρκέ και ήταν αυτός που με μεγάλα σουτ και με καθοριστικό κλέψιμο στο τέλος έδωσε την νίκη για τους ερυθρόλευκους τελειώνοντας το παιχνίδι ως πρώτος σκόρερ με 27 πόντους. Ύστερα από μια αγωνιστική πτώση, ο Κάνααν έδειξε ότι επανέρχεται και πάλι στους ρυθμούς του, θέλει τα μεγάλα σουτ και μην ξεχνάμε πως πέρσι ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο final4.