Skip to main content

Elite League - Νίκος Παπαρέγκας και Αλέξανδρος Κοκορέλης στο EOK WebRadio

Ο Ηρακλής υποδέχεται (27/04) τη ΝΕ Μεγαρίδος στο 4ο ματς της μεταξύ τους σειράς για τα play-offs της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι παίκτες των δύο ομάδων, Νίκος Παπαρέγκας και Αλέξανδρος Κοκορέλης αντίστοιχα, «φιλοξενήθηκαν» στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio.

Ο Νίκος Παπαρέγκας είπε:

Για το ότι μπορούν να «καθαρίσουν» την πρόκριση εντός έδρας: «Ο κόσμος μάς δίνει τρομερή ώθηση σε κάθε παιχνίδι. Το να παίζεις στο “Ιβανώφειο” είναι ό,τι πιο ωραίο υπάρχει για έναν αθλητή, γιατί έχει και ιδιαιτερότητα το γήπεδο, είναι μπασκετικό παλαιάς κοπής. Έχει και αρνητικά αυτό, γιατί στεναχωριέται 3.5 χιλιάδες κόσμος όταν χάνεις ένα σουτ, όχι μόνο 12 άτομα. Παρ’ όλα αυτά, εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε σαν παίκτες είναι να πάμε στο γήπεδο και να το ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο γίνεται μαζί με τον κόσμο. Το τι θα γίνει στο τέλος είναι πολύ διαφορετικό».

 

Για το «κλειδί» της ανατροπής από 0-2 σε 3-2 στη σειρά με τη ΝΕΜ: «Όποιος το βλέπει απ’ έξω μπορεί να πει ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά για εμάς ήταν μια ευθεία γραμμή αυτή η ανατροπή, δεν είχε απογοήτευση ή δυσκολία. Έχουμε έναν στόχο. Το ότι κάναμε 2 εκτός έδρας νίκες είναι σημαντικό. Οι νίκες και η πορεία που έχουμε κάνει το τελευταίο εικοσαήμερο οφείλεται στο ότι όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν τον στόχο. Και το dna των παικτών και ο κόουτς Αγγέλου έχει περάσει στο μυαλό μας ότι πρέπει να κοιτάμε την επόμενη… κατοχή, προκειμένου να κερδίσουμε κάθε αγώνα. Παίξουμε δεν παίξουμε καλό μπάσκετ, μας νοιάζει να κερδίσουμε το παιχνίδι με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι τελείως διαφορετικά τα ματς της κανονικής διάρκειας με τα play-offs. Μείναμε συγκεντρωμένοι, δεν έχουμε αλλάξει απολύτως τίποτα στο πώς προσεγγίζουμε τα ματς προκειμένου να φτάσουμε ως εδώ. Το ότι έχουμε κερδίσεις τρεις φορές μέσα σε μια βδομάδα την ίδια ομάδα και, μάλιστα, τις δύο φορές εκτός έδρας, δείχνει ότι έχουμε μεγάλη δυναμική και προσήλωση στον στόχο».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η κερκίδα του Ηρακλή είναι απ’ τις καλύτερες στην Ελλάδα. Ο κόσμος του Ηρακλή δεν έχει δει τα τελευταία χρόνια μια χαρά, μια ικανοποίηση, ένα όραμα για την ομάδα. Όσο βρίσκεται στην Elite League, το να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, να φτάνει μέχρι το τέλος, είναι και επιβράβευση για όλο αυτό που δίνει σε εμάς. Μας δίνει τη μεγαλύτερη στήριξη που μπορεί να έχει μια ομάδα στην κατηγορία απ’ το κόσμο της. Το κάνει και μετά από ήττες, πράγμα πολύ σημαντικό. Όλο αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του Ηρακλή είναι μπασκετικός, ξέρει πράγματα και αναγνωρίζει πολλά. Εμείς ουσιατσικά δεν παίζουμε μόνο για 12-15 άτομα, αλλά για χιλιάδες».

Για την επιλογή του να επιστρέψει στον Ηρακλή φέτος: «Νιώθω δικαιωμένος. Από θέμα κινήτρου και όσα ήθελα να κάνω σαν αθλητής, ο Ηρακλής μού τα έδωσε και πέρυσι και φέτος. Έχω κίνητρο να παίξω στον Ηρακλή. Υπάρχει αυστηρή κριτική για τα πάντα και αυτό μου αρέσει, θεωρώ ότι γίνομαι καλύτερος αθλητής. Έτσι κι αλλιώς, γι’ αυτό παίζεις μπάσκετ, για να απασχολείς με ό,τι κάνεις κάθε Σάββατο παραπάνω από 100-200 άτομα. Ο Ηρακλής έχει ιστορία σαν μέγεθος. Εγώ έχω και ένα “δέσιμο” με την ομάδα απ’ την αρχή, όταν ήρθα τον Οκτώβριο του 2022 ο κόσμος με “αγκάλιασε” και με στήριξε σε δύσκολες στιγμές. Έχω επικοινωνία με τον κόσμο του Ηρακλή».

 

Ο Αλέξανδρος Κοκορέλης μίλησε:

Για τα παιχνίδια με τον Ηρακλή: «Σίγουρα είναι πολύ “πικρό” το τέλος σε όλα τα παιχνίδια. Δηλαδή κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Συνολικά έχουμε χάσει 8 πόντους σε αυτά τα ματς. Δεν λέω ότι είναι ατυχία, αλλά σίγουρα έχει συμβάλλει λίγο η ατυχία. Ο Ηρακλής έχει κάνει τις σωστές επιλογές, ήταν ψύχραιμος, μας κοίταξε στα μάτια. Από ‘κει και πέρα, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και θα κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε».

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά από τις 3 ήττες: «Είμαστε πολύ καλά, παρ’ ότι έχουμε χάσει τρεις συνεχόμενες φορές. Δεν έχουμε καμία πίεση, πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε. Το staff, όπως και οι παίκτες, είμαστε πολύ αισιόδοξοι και έχουμε πολύ καλή ενέργεια, οπότε πάμε με αυτήν την ψυχολογία και θα πάρουμε ό,τι μας αξίζει».

Για το αν έχουν να αποδείξουν κάτι: «Καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν έχουμε αποδείξει στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, να κερδίζουμε. Δηλαδή μέχρι την τελευταία αγωνιστική ήμασταν 2οι στην κατάταξη και πιστεύω ότι δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε ακόμα. Θέλουμε να κερδίσουμε, γι’ αυτό ζούμε. Από αυτό γήπεδο που έχει μια τρελή ατμόσφαιρα θα πάρουμε όλη την ενέργεια αυτή που θα μας δώσει και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τις ήττες από Μίλωνα και Ηρακλή: «Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η κούραση, και ψυχολογική και σωματική. Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δύο πολύ καλές ομάδες που βγάζουν ενέργεια και βρέθηκαν σε πολύ καλές μέρες».

Για το μεγάλο step-up στην καριέρα του: «Ήταν πολύ “τρομακτικό” αυτό το step-up για εμένα, γιατί υπήρχαν και άνθρωποι στο περιβάλλον μου που δεν πίστευαν ότι θα γίνει αυτό. Πίστευαν ότι θα κάτσω στον πάγκο. Με το που πήγα στην ομάδα το επίπεδο ήταν εντελώς διαφορετικό. Αμέσως στρώθηκα στη δουλειά το καλοκαίρι. Κατάλαβα από την αρχή ότι το περιβάλλον στα Μέγαρα ήταν το ιδανικό ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία αν μου άξιζε, γιατί ο κόουτς Μάνταλος, όπως έχει πει, θέλει να νικάει και ευτυχώς “άρπαξα” την ευκαιρία από τα μαλλιά».