Skip to main content

Κακλαμανάκης: «Έχουμε ιδρώσει πολύ για να φτάσουμε ως εδώ, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι»

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 75-73 εκτός έδρας του Α.Σ. Παπάγου και έκανε το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά των playoffs της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για το Final-4 της διοργάνωσης και για αυτήν την επιτυχία μίλησε ο ψηλός των κυαν΄ερυθρων Δημήτρης Κακλαμανάκης στο EOK Web Radio στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή πορεία του Πανιωνίου: «Θεωρώ πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα τη χρονιά. Μπήκαμε στα play-offs με το καλύτερο πλασάρισμα, βγήκαμε 1οι. Κάναμε μια αρκετά πολύ καλή χρονιά, σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας, αλλά τερματίσαμε 1οι και έχουμε το πλεονέκτημα. Θέλουμε να το αξιοποιήσουμε και να καταφέρουμε αυτό για το οποίο έχουμε παλέψει και έχουμε ιδρώσει πολύ όλη τη χρονιά».

Για το τραυματισμό του Στέλιου Χάλαρη: «Η αλήθεια είναι ότι μάς σόκαρε ο τραυματισμός στη διάρκεια του αγώνα. Απ’ τη μία καταλάβαμε όλοι ότι είναι κάτι σοβαρό και απ’ την άλλη δε θέλαμε κι άλλη ατυχία, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο φέτος. Παρ’ όλα αυτά, θέλαμε να του αφιερώσουμε τη νίκη και τα καταφέραμε με ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο σουτ του Ιάκωβου (σ.σ. Μιλεντίγιεβιτς)».

Για τη «δίψα» τού κόσμου: «Καταλαβαίνουμε τον κόσμο κι εμείς ανυπομονούμε να παίξουμε. Το θέλουμε πάρα πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας, θα μας στηρίξει και ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο όλοι μαζί. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να προετοιμαστούμε, να κάνουμε προπονήσεις και να συγκεντρωθούμε σε αυτό το ματς».

Για τη δεύτερη ευκαιρία που έχει ο 1ος για την άνοδο: «Είναι πολλά τα ματς, πολύ σκληρά και ανταγωνιστικά, οπότε ο 1ος έχει κουραστεί και έχει ιδρώσει για να είναι εκεί, όπως και ο 2ος. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο και αξίζει μια ευκαιρία ευκαιρία σε περίπτωση που του “στραβώσει” εκείνο το ματς ή κάτι δεν πάει καλά στον αγώνα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να μη χρειαστούμε τη δεύτερη ευκαιρία, να μη μπούμε σε… μπελάδες και άγχη. Ο στόχος μας είναι να “καθαρίσουμε” την άνοδο απ’ το πρώτο παιχνίδι».

Για το πού κρίνονται τέτοιου είδους αγώνες: «Αυτά τα παιχνίδια είναι λίγο ιδιαίτερα. Είναι ένα ματς νοκ-άουτ, θα “μιλήσει” η ευστοχία των ομάδων, τα λάθη, τα ριμπάουντ, η κάθε λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο. Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Το καλό είναι ότι έχουμε ένα μήνα να προετοιμαστούμε και να είαμστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα».